True eCommerce Expertise Worth Every Dime

OUR CONTACTS


Helsinki | Turku

020 742 9810

KONVERSIO-OPTIMOINTI

KONVERSIO-OPTIMOINTI MUUTTAA SIVUVIERAILUT MYYNNIKSI

KONVERSIO-OPTIMOINTI (CRO) OSAKSI TEHOKASTA VERKKOLIIKETOIMINNAN STRATEGIAA

Konversio-optimointi (CRO – Conversion Rate Optimization) muuttaa sivustovierailijat tuloksiksi ja myynniksi poistamalla oston esteet sekä parantamalla asiakaskokemusta verkkosivusi ostoputkessa.

Konversio-optimointi tukee tehokkaasti mitä tahansa mainonnan muotoa tai liikenteen lähdettä ja on siksi osa tehokasta verkkoliiketoiminnan strategiaa.

Haluatko tietää miten konversio-optimointi voisi auttaa juuri sinun yritystäsi?​

KUUSI SYYTÄ SYVENTYÄ CRO:HON

POISTA OSTON ESTEET

Mittaamme ja seuraamme kävijöiden kulkua sivustollasi sekä analysoimme datan ja testauksen pohjalta missä, milloin ja miksi ostoprosessi on katkennut sekä millainen käyttäjä tai segmentti on ollut kyseessä.

TEHOSTA MARKKINOINTIA

Kun laskeutumissivu tukee mainontaa ja ostoprosessi on kunnossa on mainostaminen edullisempaa, teet enemmän kauppaa ja mainonnan tuotto (ROI) on parempi.

NOSTA SIJOITUKSIA HAKUKONEISSA

CRO ja SEO kulkevat aina käsi kädessä. Tehostamalla sivustoasi konversio-optimoinnin avulla tehostat myös sivustosi eri SEO-metriikoita ja parannat näkyvyyttäsi.

PARANNA ASIAKASKOKEMUSTA

Kun tiedät mihin kävijän kulku pysähtyy ja poistat esteen, saat asiakkaat tyytyväiseksi ja palaamaan myös uudelleen – ehkä jopa arvostelemaan yrityksesi muilla sivustoilla.

NOSTA ASIAKKAAN LIFETIME VALUETA

Kun käyttökokemus mahdollistaa tuotteen tai palvelun helpon hankinnan, saat asiakkaan palaamaan sivustollesi ja ostamaan tuotteitasi yhä uudelleen ja uudelleen.

KASVATA MYYNTIÄ

Konversio-optimoinnin lopullinen tarkoitus on aina lisätä liidien määrää tai myyntiä. Parantamalla konversiota luvusta 4% lukuun 6% on myyntisi 50% parempi.

TIETOISKU SYVEMPÄÄN CRO-YMMÄRRYKSEEN

Mitä konversio-optimointi on?

Konversio-optimointi (CRO) on prosessi ja optimoinnin osa-alue, jossa sivustoa tai laskeutumissivua optimoidaan paremmaksi ohjaamaan asiakasta haluttuun toimeen haluttujen tulosten saavuttamiseksi käyttäen apuna asiakaskäyttäytymisen dataa ja esimerkiksi A/B-testausta.

Konversio-optimointi on prosessi, jolla optimoidaan sivuston tai laskeutumissivun käyttökokemus verkkosivuston kävijöiden käyttäytymisen perusteella, jotta voidaan parantaa haluttuja toimia (tuloksia) kyseisellä sivulla.

 

Strategisella tasolla CRO on jatkuva oppimis- ja optimointiprosessi

Valitettavasti ”jatkuva” näkökohta jätetään usein huomioimatta keskusteltaessa konversio-optimoinnista ja hyvin alkuun päässyt projekti lopetetaan liian aikaisin kesken. Konversio-optimointi tukee hakukoneoptimointia, mainontaa sekä teknistä kehitystä ja sisällöntuotantoa, jolloin sen kuuluisi olla osa verkkoliiketoiminnan strategiaa ja optimointiprosessia.

Verkkoliikenne on erittäin epäjohdonmukaista ja arvaamatonta. Jos et saa kävijöitä putoamaan konversiosuppiloon heti ensimmäisellä käyntikerralla, on erittäin epätodennäköistä, että he palaavat myöhemmin takaisin ja suorittavat halutun toiminnon loppuun. Tämä ei ole yrityksellesi mitään muuta kuin menetetty mahdollisuus. Paras tapa parantaa mahdollisuuksiasi ja saada enemmän tuloksia on tekemällä jatkuvaa tehokasta konversio-optimointia ja oppimalla tuloksista.

 

Konversio-optimointi auttaa sinua ymmärtämään verkkosivusi syvällistä toimintaa

Konversio-optimoinnin tarkoitus ei ole pelkästään säästää aikaa, rahaa ja työtä vaan tutkia samalla myös aiemmin tuntemattomia kasvustrategioita ja hyödyntämättömiä myynnin keinoja.

Konversio-optimointi auttaa sinua ymmärtämään verkkosivusi syvällistä toimintaa ja sitä miten tuotteita tai palveluita pitäisi oikeasti myydä juuri sinun asiakkaillesi tai markkinoillasi. Samalla saat asiakkaisiin ja asiakaskäyttäytymiseen liittyviä tietoja ja vinkkejä jotka ohjaavat liiketoimintaasi, verkkosivun kehitystä sekä palvelumuotoilua saavuttaaksesi tavoitteesi paremmin.

 

Kenelle konversio-optimointi sopii?

Konversio-optimointi hyödyttää kaikenlaisia yrityksiä koosta ja alasta riippumatta.

Haluatko tietää miten konversio-optimointi voisi auttaa juuri sinun yritystäsi?​

CRO:N TÄRKEYS JA SEN TEHTÄVÄT

Konversio-optimoinnin edut: miksi sen tekeminen on tärkeää

Tekemällä konversio-optimointia parannat sekä sivustosi toiminnallisuutta että tuottoa pureutuen samalla asiakaskäyttäytymisen tärkeisiin kysymyksiin miksi ja miten. Tosiasia on, että sivustosi ei koskaan saavuta maksimipotentiaaliaan ennen kuin sen nykyisiä prosesseja on oikeaoppisesti kyseenalaistettu ja vaihtoehtoisia ratkaisuja kokeiltu. Et voi tietää varmasti ennen kuin testaat ja tiedät.

 

Konversio-optimoinnilla on karkeasti kaksi tehtävää

  1. Markkinoinnin tuoton parantaminen (ROI)

Hyvin valmisteltu ja toteutettu CRO-kampanja, joka perustuu dataan ja faktaan, parantaa mainonnan toimia lähes jokaisessa kanavassa.

Miten?

  1. Nopeuttamalla sivustosi teknistä kehitystä helppojen testien avulla: mikä on paras, helpoin tai nopein tapa saada lisää tuloja, kun jokin asia sivustollasi muutetaan.Älä tuhlaa aikaa ja rahaa tekniseen kehitykseen ennen kuin tiedät, että se varmasti kannattaa ja sille on tarkoitus.
  2. Lisäämällä tuottoa samasta liikennemäärästä mitä sivustollasi jo on: jokainen sivustolla tehty muutos, joka parantaa konversiota, tarkoittaa yrityksellesi lisää voittoa.Jos A/B -testauksen avulla saat pieniäkin muutoksia tekemällä nostettua konversioprosentin luvusta 4% lukuun 5% tarkoittaa tämä 25% enemmän myyntiä.

 

  1. Käytettävyyden (UI) ja käyttökokemuksen (UX) parantaminen

Konversio-optimoinnin avulla parannat ROI:n lisäksi myös käytettävyyttä ja käyttökokemusta. Tästä on apua missä tahansa liiketoiminnan vaiheessa niin uusille kuin palaaville asiakkaille.

Miten?

  1. Tarjoamalla personoidun ja hyvän kokemuksen sivustosi kävijöille: Nykypäivänä kävijät ovat kärsimättömiä. Ellet tarjoa heille sivustoa, jossa on helppo navigoida paikasta toiseen vain muutamalla klikkauksella tai suorittaa koko ostoprosessia helposti, loogisesti ja virhe-vapaasti alusta loppuun, he eivät jää sivustollesi, eivätkä pahimmassa tapauksessa palaa sinne enää koskaan uudelleen.
  2. Mittaamalla ja analysoimalla kävijän kulkua erilaisten työkalujen avulla: näin ymmärrät asiakkaan käyttäytymistä matkalla haluttuun toimeen tai toimeen joka ei totetutunut.
  3. Tarkastelemalla tarpeeksi sellaisten käyttäjien istuntoja, jotka eivät suorittaneet tavoitteita sivustolla, voidaan ymmärtämään paremmin asiakkaan käyttökokemuksen haasteita ja paikantaa ne ongelmat jotka estivät tavoitteen eli konversion syntymisen.Voit käyttää apunasi erilaisia lämpökarttoja, klikkikarttoja, nauhoituksia, lomakeanalyysejä, verkkosivuston auditointeja sekä A/B-testaustyökalun tai esimerkiksi Google Analytics dataa.

OTA YHTEYTTÄ

"*" indicates required fields

Nimi*
Toivon yhteydenottoa ensisijaisesti*
Kerro mitä yhteydenottosi koskee ja mistä haluaisit keskustella? Entä milloin sinua olisi paras aika tavoitella?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
custom_pattern
https://dimehill.com/wp-content/themes/hazel/
https://dimehill.com/
#ffffff
style1
paged
Loading posts...
/data/wordpress/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
on
on
off